امروزه صنعت تولید مواد شیمیایی به شکلی فراگیر گسترش پیدا کرده و تولیدات و محصولات آن توانسته در سایر صنایع جایگاه بسیار ویژه‌ای به دست آورد. یکی از محصولات بسیار پرکاربرد صنایع شیمیایی که می‌توان ردپای آن را در صنعت ساختمان نیز مشاهده کرد، رزین است. این محصول در فرمولاسیون‌های متنوعی ساخته می‌شود و به اجراکنندگان پروژه‌های عمرانی و ساختمانی در بالابردن کیفیت کار نهایی کمک بسیار زیادی می‌کند. با ما همراه باشید تا به مهم‌ترین موارد از کاربردهای این ماده شیمیایی در صنعت تأسیسات و ساختمان اشاره کنیم.


رزین چیست؟


عمر مفید رزین

عمر مفید رزین به عوامل متعددی از جمله تاریخ تولید، تعداد دفعات بکواش و انجام به موقع و صحیح آن، نوع برند انتخابی، مقدار آلودگی موجود در آب و… که می تواند از ۵ ماه تا ۵ سال باشد.

انواع رزین

  • آنیونی
  • کاتیونی
  • میکس‌ بد

آشنایی اولیه با رزین

محصولی که ما در این مقاله برای شما معرفی می‌کنیم می‌تواند به دو روش طبیعی و ساخته دست بشر حاصل شود. احتمالاً تاکنون شیره و صمغ برخی گیاهان و درختان را دیده‌اید که حالتی روان و چسبنده دارند و بعد از مدتی نیز خشک می‌شوند. این مواد همان رزین طبیعی هستند که در رنگ‌های مختلف و با شفاف می‌توان آنها را در طبیعت مشاهده کرد. شکل غیرطبیعی آن هم در کارخانه‌های تولید مواد شیمایی ساخته می‌شود و افراد می‌توانند طبق نیاز خود در آن ویژگی‌ها و رفتارهای جدیدی به وجود بیاورند.

مواد شیمایی ازاین‌دست را می‌توان با الکل شست؛ اما با آب نمی‌توان آن را پاک کرد؛ چراکه پلیمرهای سازنده آن نمی‌توانند با آب پیوند شیمیایی برقرار کنند. شما باید بدانید که حالت طبیعی این محصول کاربرد چندانی در صنعت ساختمان ندارد؛ اما در ادامه مطلب حالت‌های مختلف غیرطبیعی و آزمایشگاهی آن را معرفی کرده و کاربرد و جایگاه آن در ساختمان را شرح می‌دهیم.

انواع رزین سختی گیر آنیونی پرولایت

  • آنیونی پرولایت A500
  • آنیونی پرولایت A100
  • آنیونی پرولایت A200
  • آنیونی پرولایت A400 OH
  • تصفیه آب آنیونی پرولایت A300
  • سختی گیر آنیونی پرولایت A400
  • تصفیه آب آنیونی پرولایت A500 PS

شناخت اپوکسی و کاربرد آن در ساخت‌وساز

اولین نوع رزین مصنوعی که می‌خواهیم برای شما معرفی کنیم اپوکسی نام دارد که می‌توان آن را یکی از معروف‌ترین و پرکاربردترین محصولات در پروژه‌های عمرانی عنوان کرد. اولین کارایی اپوکسی در ساختمان به تولید پوشاننده‌ها مربوط می‌شود. این پوشاننده‌ها می‌توانند دیوار یا کف محل را دربرگرفته و از آسیب رسیدن به بنا در اثر برخورد با مواد اسیدی یا بازی جلوگیری کنند. البته درجه مقاومت آنها تنها به مواد با خاصیت‌های اسیدی یا بازی ضعیف محدود می‌شود و در برابر مواد شیمیایی قوی‌تر مقاومت زیادی ندارد.

جالب است بدانید که اپوکسی می‌تواند حتی از بتن و سازه‌های بتنی نیز محافظت کند و با خاصیت رنگ‌پذیری مناسبی که دارد جلوه محیط را نیز بهبود ببخشد. از طرف دیگر درصورتی‌که یک ضربه خارجی به محیط پوشیده شده با رزین اپوکسی وارد شود، این محصول می‌تواند آن را جذب کرده؛ ولی به سازه انتقال ندهد. بدین ترتیب علاوه بر حفاظت‌های شیمیایی از بتن، حفاظت فیزیکی نیز به عمل می‌آورد.

انواع میکس‌ بد

  • میکس‌ بد پرولایت MB400
  • میکس‌ بد پرولایت UCW3600

آنچه که باید در مورد پلی‌استر اشباع نشده بدانید

نوع دیگری از رزین که افراد علاقه زیادی به استفاده از آن در صنعت ساختمان دارند، پلی‌استرهای اشباع نشده هستند. این محصولات برای محیط‌هایی به کار برده می‌شوند که سیالات با خاصیت اسیدی بالا در جریان هستند و احتمال خوردگی جداره‌ها را بالا می‌برند. در این زمان اگر پوشش مناسبی در محیط وجود نداشته باشد اسیدها می‌توانند با واکنش شیمیایی باعث ازبین‌رفتن یا اکسیدشدن دیواره‌ها شوند. ولی اگر رنگ‌های مخصوص بر پایه پلی‌استرهای اشباع نشده رزینی می‌توان تا حد زیادی از این اتفاق جلوگیری کرد.


قیمت رزین قیمت رزین سختی گیر


سختی‌گیرها و کاربردهایشان

علاوه بر همه موارد گفته شده در قسمت‌های قبل، رزین یک کاربرد بسیار مهم نیز در صنعت تصفیه آب دارد. زمانی که شما می‌خواهید از آب یک محدوده استفاده کنید؛ اما متوجه می‌شوید که در آن عناصر و ترکیبات سنگین وجود دارد باید از نوعی فیلتر تصفیه آب به نام سختی‌گیر رزینی استفاده کنید. در این سختی‌گیر، آب از میان‌دانه‌های این ماده شیمیایی گذر خواهد کرد و با ایجاد محیط مناسب برای تبادلات یونی، از ورود مواد سنگین به مخزن جلوگیری می‌کند.

معمولاً از ترکیباتی به نام‌های پلی‌استایرن و دی وینیل بنزن برای ساخت این نوع فیلترها استفاده می‌کنند. این مواد همچنین به دودسته کلی آنیونی یا با بار الکتریکی منفی و کاتیونی یا با بار الکتریکی مثبت تولید می‌شوند و هر دسته نیز به ترکیبات ضعیف و قوی مجدداً تقسیم می‌شوند. نکته نهایی نیز این که این‌گونه مواد سختی‌گیر را باید در بازه‌های زمانی مشخصی تعویض کنید چرا که بعد از مدتی اشباع شده و خاصیت و کارایی خود را از دست می‌دهند.

انواع رزین سختیگیر کاتیونی برند پرولایت

  • رزین کاتیونی پرولایت C100
  • رزین کاتیونی پرولایت C100E
  • رزین کاتیونی پرولایت C100H

قیمت رزین سختیگیر آب

برای خرید رزین مخصوص حذف آهک و سختی از آب از بازار باید آشنایی کاملی با برندهای موجود در بازار داشته باشیم چون قیمت و کیفیت در برندهای مختلف مطرح خواهد بود. اگر بخواهیم از معتبرترین رزین موجود در بازار صحبت کنیم می‌توانیم به رزین پرولایت انگلستان و کنفتک کانادا اشاره کرد و برندهای چینی دیگر همانند آکوالایت و هیدرولایت موجود است که کیفیت و عمر مفید چندانی ندارد در حال حاضر در برندهای موجود در بازار سه کیفیت رزین برای پرولایت موجود است :

  • پرولایت چین
  • پرولایت انگلستان
  • سختی گیر پرولایت هند

بهترین راه برای تشخیص رزین اصلی خرید از شرکت‌های وارد کننده معتبر میباشد و قیمت آن حدودا ۱.۵ برابر رزین‌های چینی میباشد. همچنین در هنگام خرید رزین به تاریخ درج شده دقت کنید تا رزین ارائه شده به شما از باقیمانده‌های انبارهای قدیمی نباشد؛ چرا که رزین بعنوان مادهای شیمیایی دارای تاریخ مصرف است و در صورت نگهداری در شرایط نامناسب قطعا به لحاظ کیفی افت خواهد کرد و جوابگوی کار شما نخواهد بود.


۰/۵ (۰ نظر)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید